Ereburger vereeuwigd in brons

Print
Arendonk - Louis Van Gorp (74), de bekende kunstschilder en ereburger van Arendonk, krijgt een cadeautje van de kunstacademie waar hij dertig jaar directeur was. Zijn buste wordt vereeuwigd in brons en krijgt een plaats in het nieuwe academiegebouw Karel I.
BR>
De leerlingen van de specialisatiegraad beeldhouwen kregen allemaal de kans om het kunstzinnige hoofd van Louis Van Gorp treffend te boetseren. Uiteindelijk viel de keuze op de buste van de hand van Raymund Bervoets. Het is een expressief, krachtig en tijdloos portret geworden.

"Bronsgieter Emile Voeten, die ook het monument van Rik Van steenbergen heeft gegoten, is al bezig met het beeld te maken", vertelt Marc Hermans, directeur van de Arendonkse kunstacademie. "Maar we gaan het beeld pas inwijden bij de opening van het nieuw academiegebouw op de Wampenberg."

Die datum is nog niet bekend, want de verbouwingswerkzaamheden aan de voormalige sigarenfabriek Karel I zijn nog volop bezig. Als alles volgens plan verloopt, is de eerste verhuizing gepland op het einde van het schooljaar in juni.

Mogen we een gokje wagen? Op vrijdag 21 september wordt Louis Van Gorp 75 jaar. Een betere datum voor de inwijding van het beeld kan je bijna niet vinden.

DS
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio