Postbusdieven weer op pad

Voor de tweede keer in enkele dagen tijd zijn er in Mechelen 'postbusdieven' op pad geweest. Vrijdagnacht is weer met een valse sleutel ingebroken in een postbus op de Koningin Astridlaan. Of er effectief ook brieven zijn verdwenen, is nog onduidelijk. De voorbije week werd op drie plaatsen in de binnenstad ingebroken in postbussen van De Post.

BR>

Er verdwenen in totaal zo'n vijftig geposte brieven. Dat gebeurde in de Bruul, de O.L.Vrouwstraat en Sint-Katelijnekerkhof. De brieven werden later teruggevonden in de Kruidtuin. Verscheidene brieven waren geopend. Volgens Fred Lens van De Post is het in ons land zeer zeldzaam dat er in postbussen wordt ingebroken. Omdat de dieven over een sleutel van de bussen beschikten, besloot De Post vorige week de sloten van alle Mechelse postbussen te vernieuwen.

Omdat dit niet in één keer tegelijk kan, gebeurde dit nog niet overal. Dat moet ook de dief geweten hebben. De Post schakelt ondertussen ook detectives in om deze bizarre diefstallen te onderzoeken. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor.

LDN

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio