Porsche rijdt 170 in stadscentrum

De lokale politie Lier hield de voorbije maand enkele gerichte acties. Zo werd er onder meer gecontroleerd op snelheid en het gebruik van de mindervalidenkaart.

Chris Van Rompaey

BR>

Tijdens een Wodca- en snelheidsactie op 21 januari van middernacht tot 3.30u op de Mechelsesteenweg controleerde de politie 729 voertuigen op snelheid. Een chauffeur die er 129km per uur reed, mocht zijn rijbewijs onmiddellijk afgeven. Een Porsche vloog er met een snelheid van 170km per uur voorbij. Die mag zich aan een fikse boete verwachten. De politie voerde ook 52 ademtesten uit: drie bestuurders hadden te veel op.

"De politie hield op 11 januari aan de Tuinweg een fietscontrole. De agenten schreven vijftien jongerenprocessen-verbaal uit. Die vervangen de boetes, maar de betrokkene moet in het politiecentrum wel een verkeersles komen volgen", zegt commissaris Roger Laenens.

"Naar aanleiding van klachten van burgers aangaande overlast werd door de verkeersdienst een actie gevoerd rond het gebruik en het rechtmatige bezit van de mindervalidenkaart. De actie werd gevoerd in de binnenstad op 9 januari", zegt hoofdinspecteur Ann Bertels. Dat resulteerde in drie processen-verbaal wegens het bewust misbruik of het gebruik van een kaart van een overleden persoon. Tijdens dezelfde actie werden acht chauffeurs betrapt op gsm-gebruik tijdens het rijden en waren vier bestuurders niet in orde met de inschrijving van hun voertuig.

CVRMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio