Rechter niet mals voor zedenfeiten

Print
Mechelen - De Mechelse correctionele rechtbank heeft drie daders van zedenzaken veroordeeld. In alledrie de zaken waren minderjarige slachtoffers betrokken. De rechter sprak gevangenisstraffen van drie en twee jaar uit.
BR>
Werner C. kreeg een gevangenisstraf van drie jaar met uitstel. Hij gebruikte zijn pc om contact te leggen met meisjes. Een van die meisjes diende klacht in. Het 14-jarige meisje had de man leren kennen via e-mailverkeer. Ze chatten met mekaar en de inhoud van de berichtjes waren vaak van seksuele aard. De man toonde zich naakt voor zijn webcam. Toen de rechter hem vroeg of dat waar was, zei hij dat hij enkel de tatoeage in zijn liesstreek wilde tonen. Hij kocht ook lingerie voor haar.

In een andere zaak was het slachtoffer een 15-jarig meisje. Op 8 december 2005 viel Hoummad B. haar 's avonds samen met vijf andere jongeren lastig in de Mechelse Lange Nieuwstraat. Ze ging harder lopen maar geraakte haar belagers niet kwijt. Uiteindelijk betastte een jongeman haar borsten en ging Hoummad B. met zijn hand in haar slipje en penetreerde haar met zijn vinger. Daarvoor moet de jongeman nu twee jaar effectief boeten in de gevangenis. De andere belagers zijn nog niet bekend bij het gerecht.

Buurmeisje

In een derde zaak reageerde verdachte Luc V.N. erg emotioneel tijdens de behandeling van zijn zaak. Hij vergreep zich jarenlang aan zijn buurmeisje, dat amper zes jaar was toen de feiten zich voordeden. "Deze man lokte het meisje met videofilms. Dan ontblootte hij zijn geslachtsdelen en liet haar die aanraken. Hij was een bekende van de ouders van het slachtoffer en kwam er vaak over de vloer", legt procureur Goedele Van den Brande uit. De zaak ging aan het rollen toen het meisje onlangs een brief naar haar ouders schreef om de zaak uit te leggen. Het slachtoffer was aanwezig tijdens de zitting en kreeg verontschuldigingen aangeboden van Luc V.N. De man had eerder al een veroordeling opgelopen voor gelijkaardige feiten met een minderjarige. Nu werd hij veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijke gevangenisstraf.

BP
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio