Bedrijven dreigen met blokkade

Enkele zaakvoerders van bedrijven langs de Steenweg op Blaasveld (N16) in Mechelen dreigen met een blokkade van die verkeersader, als het Antwerpse provinciebestuur komende woensdag de betonverhardingen voor de nieuwe fietspaden laat gieten.

Jan Van de Poel

BR>

"Dat maakt ons het werken verschillende dagen onmogelijk. Als de startdatum niet naar een vrijdag wordt verschoven, blokkeren we de weg", zegt bewoner Eddy Vierbergen.

Nadat de Steenweg op Blaasveld in de loop van 2005 al in een nieuw kleedje werd gestoken, laat het Antwerpse provinciebestuur sinds begin januari ook de fietspaden op het stuk N16 tussen de rotonde van Willebroek en de Molenbeekstraat vernieuwen. De oude fietspaden zijn intussen volledig opgebroken, zodat de aannemer komende woensdag graag de nieuwe betonverhardingen had laten aanbrengen.

Dat nieuws is bij verscheidene bedrijfsleiders van bedrijven langs de Steenweg op Blaasveld evenwel in slechte aarde gevallen. "Door het aanbrengen van de betonverhardingen zouden onze bedrijven vanaf woensdag tot zondag 10 februari dicht moeten blijven. Daarom hebben we de aannemer gevraagd of het niet mogelijk was om de betonverharding op een vrijdag aan te brengen, zodat onze bedrijven toch twee dagen langer bereikbaar blijven. We hadden met de werkzaamheden ook kunnen leven, als onze bedrijven met bruggetjes over de verharding bereikbaar werden gemaakt", zegt Eddy Vierbergen, zaakvoerder van de firma Aquaclaro. "Vrijdag liet de provincie ons weten dat de werkzaamheden gewoon starten op woensdag, zonder dat er extra maatregelen voor de bedrijven langs de N16 worden genomen. Opnieuw wordt er dus geen rekening met ons gehouden. Zijn wij na met de lange duur van de heraanleg van de weg dan nog niet genoeg gepest?"

Als de provincie voor dinsdagnamiddag niet op haar intentie terugkomt, willen de bedrijfsleider de N16 op woensdag langs beide zijden blokkeren. "Zo kan de aannemer ook geen betonverharding aanbrengen. Een aantal transportbedrijven heeft al laten verstaan dat ze graag hun medewerking verlenen", geeft Eddy Vierbergen nog aan. "Zij hebben al genoeg verlies geleden door de omleidingen en de files die dergelijke werkzaamheden altijd meebrengen." Jan VAN DE POEL

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio