Nieuwe 'ster' is geboren

De rederij Riverstar wil de nieuwe 'ster' van de toeristische binnenvaart worden. Zaterdag legde haar schip Wilford voor het eerst in Vlaanderen aan vlak bij het Zennegat.

Octaaf Pauwels

BR>

"Riverstar wordt de naam van onze rederij waarmee we nadrukkelijk zeggen dat we echt een 'ster' op het water willen zijn. We geven ons schip zelf de naam 'Wilford' mee omdat we daarmee refereren naar de historische rondvaarten waarmee de vroegere rederij Wilford in het begin van vorige eeuw vanuit Temse begon. We willen de toeristische rondvaarten een nieuwe impuls geven", vertelt Marina Van Rompaey, medeoprichtster en zaakvoerster van de rederij.

De Riverstar is een passagiersboot die tot 170 personen kan meenemen op tochten over de Schelde, de Rupel, het kanaal Leuven-Dijle, het Albertkanaal en de Nete. De boot biedt een benedenruim en dakterras terwijl het middendek dat twee niveaus telt, een prachtige kijk biedt op het water. De rederij mikt op bijzondere arrangementen en wil ook de link leggen met de toeristische wandel- en fietspaden die de regio rijk is. Afvaarten kunnen alvast vanuit Mechelen en Boom maar net zo goed kan de nieuwe steiger die weldra in Sint-Amands wordt aangelegd, kans bieden voor trips vanuit Klein-Brabant.

Themareizen

Paul De Keersmaecker van Branst (Bornem) is ook medeoprichter en zaakvoerder van de rederij. Hij begeleidde al geruime tijd rondvaarten en volgde de opleiding tot Scheldegids. Met de Wilford realiseert hij een droom. "Ik vind het gewoon schitterend om nu eigen ideeën rond de toervaart te kunnen ontwikkelen. Themareizen naargelang de vraag maar ook kleine groepen een kans bieden op een toch gepersonaliseerde rondvaart, zijn onze doelstellingen. Daarnaast willen ze heel bijzonder er zorg voor dragen dat ook mindervaliden kans krijgen om te varen. We denken er aan om 'lege terugvaarten' die we toch dikwijls moeten maken, gratis open te stellen voor groepen mindervaliden."

Doop

Begin maart wordt de Wilford officieel gedoopt maar de naam van peter en meter houdt de rederij nog graag geheim. Daarna begint de Wilford onder de ervaren zeerob kapitein Frank Apers aan zijn rondvaarten. "En dan maar hopen dat de vragen voor boottrips zullen binnnenstromen", zeggen de initiatiefnemers.

Taf PAUWELS

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio