In de schoenen van een peuter

Tof, zo'n hoge stoel. Daar kan je lekker vanaf springen. En leuk, dat strijkijzer. Want aan het snoer kan je fijn trekken. En wat ruikt daar toch zo lekker in die pot op het vuur? Het Reuzenhuis, een tentoonstelling van de Gezinsbond, laat volwassenen de wereld zien door de ogen van een peuter.

Bénédicte Van Paesch

BR>

Volgens de Gezinsbond zijn ongevallen één van de belangrijkste doodsoorzaken bij kinderen. Er zouden meer kinderen sterven door een ongeval dan door kanker. En twee op drie ongevallen gebeuren thuis.

Griezelige cijfers, en volgens de Gezinsbond is 'thuis' dan ook één grote gevarenzone. Maar om de gevaren te zien, moet je kijken door de ogen van een peuter, vindt de bond. Daarom staat Het Reuzenhuis vol huis-, tuin- en keukenvoorwerpen op mega-formaat. En kijk: je mag dan nog zo'n nuchtere dertigplusser zijn, opeens wil je óók op die hoge stoel klauteren en zwaaien met dat grote keukenmes. Het Reuzenhuis: nog tot 11/2 in de KBC-toren, Schoenmarkt 35, Antwerpen. Open: dinsdag tot zondag van 10-17u, maandag gesloten. Inkom: leden van Gezinsbond 2 euro, niet-leden 5 euro.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio