Nieuwe vloer voor Sint-Katelijnevest

Print
Antwerpen - Bijna een jaar nadat de vernieuwde Sint-Paulusplaats met een feestje is ingewijd, worden de nabijgelegen Sint-Katelijnevest, Minderbroedersrui en Sint-Paulusstraat aangepakt. De heraanleg start eind februari en moet in oktober klaar zijn.
BR>
De Sint-Katelijnevest, Minderbroerdersrui en Sint-Paulusplaats vormen het verlengde van de Sint-Paulusplaats, en zo wil het district Antwerpen ook dat ze eruitzien. Dus krijgen de straten en het plein één uniforme look. "In de straten komen dezelfde platte kasseien als op de Sint-Paulusplaats", zegt Chris Anseeuw, voorzitster van de districtsraad. "Die zijn mooi én comfortabel om over te wandelen."

Op de rijbaan krijgen de fietsers meer comfort door de vlakke natuursteen die links en rechts van de tramsporen wordt gelegd. Ook de voetgangers worden in de watten gelegd: zij krijgen een breder voetpad. En de automobilist? "Die moet een paar parkeerplaatsen afstaan", zegt Chris Anseeuw. "Maar we hebben wel extra laad- en loszones gepland."

De heraanleg gebeurt in drie fasen. Eerst wordt de Sint-Katelijnevest aangepakt van de Meir- tot de Wijngaardbrug. De straatkant met de onpare nummers komt eerst aan de beurt, daarna de kant met de pare nummers. In een tweede fase wordt de Minderbroedersrui heraangelegd, tot aan de Koepoortburg. In de laatste fase komt de Sint-Paulusstraat aan de beurt. De kruispunten aan de Lange Nieuwstraat en Kipdorp worden de moeilijkste dobbers tijdens de heraanleg. "De kruispunten zullen één dag en één nacht worden gesloten", weet Chris Anseeuw. "We proberen de hinder zoveel mogelijk te beperken."

Bénédicte VAN PAESCHEN

Infovergadering voor bewoners en handelaars: maandag 5/2 om 20u in feestzaal De Zoltjes, Sint-Paulusstraat 29, Antwerpen.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio