Audities voor Kuifje met Jelle

Audities voor Kuifje met Jelle

Audities voor Kuifje met Jelle

Print
Deurne - Wie ervan droomt om naast Jelle Cleymans op de planken te staan in de musical 'Kuifje en de Zonnetempel', kon gisteren zijn of haar kans wagen tijdens audities in aanwezigheid van de Spring-acteur. Een dertigtal jongens en meisjes tussen 10 en 14 jaar gaven het beste van zichzelf, de één al wat nerveuzer dan de ander...
BR>
Bij sommigen gierden de zenuwen door de keel, anderen bleven ijzig kalm omdat het niet hun eerste auditie was. Een variatie aan kandidaten dus voor de zoektocht naar twee rollen in 'Kuifje en de Zonnetempel', de herneming van de geprezen musical uit 2001 met Tom Van Landuyt in de hoofdrol. De fakkel werd intussen doorgegeven aan Jelle Cleymans voor de rol van Kuifje, en hij aanschouwde gisteren het aanstormende talent in de Vlaamse toneel- en musicalwereld.

De jongens mochten zich inleven in de huid van Zorrino, een jonge knaap die Kuifje ontmoet tijdens het avontuur. De meisjes mochten de rol van Fleur instuderen, de dochter van één van de expediteurs die in een geheimzinnige slaap terechtkomt door de mysterieuze vloek van mummie Rascar Capac. Aan de hand van een liedje uit de musical werd hun podiumtalent beoordeeld.

"De zoektocht naar jonge artiesten is makkelijker geworden dan vroeger", zegt Bruno Van Heystraeten, die de productieleiding in handen heeft. "Ze hebben tegenwoordig allemaal wel zang- of acteerlessen genomen en dan staan ze al een heel pak verder dan iemand zonder lessen."

Jelle Cleymans, zelf een Kuifje-fan, vindt de kandidaten één voor één 'zeer straf'. "Het doet mij een beetje denken aan toen ik op hun plaats stond, tien jaar geleden, en auditie moest doen voor 'Les Misérables'. Dat was heel spannend en nu zie ik dat ook bij hen", vertelt Jelle. "Ze zingen allemaal heel goed, ondanks de zenuwen. Maar dat is normaal: er zit hier een pianist, een regisseur, een tegenspeler, mensen van de pers... Dat maakt het er allemaal niet gemakkelijker op", aldus de Spring-frontman.

Didier als Zorrino?

Het verschil tussen de wachtruimte en de auditiezaal is markant. De spanning is hier ver te zoeken. De meeste jongens en meisjes kennen elkaar nog van vorige audities, en zelfs van musicals die ze voordien samen gedaan hebben. Didier (12), net klaar met de auditie, vond zijn poging toch al de moeite waard. "Het was leuk, vooral toen Jelle wat meer uitleg gaf over de musical met de strip erbij. Ik zou me zeker in de rol van Zorrino kunnen inleven."

Jana (11) zit er iets verderop een beetje beteuterd bij. "Het ging niet zo goed" zegt ze, "ik ben juist ziek geweest en ik heb een week niet kunnen oefenen. Ik zing en dans wel heel graag, maar het liedje lag me ook niet", haalt ze nog als reden aan. Even later verschijnt er toch weer een glimlach op haar gezicht. Ze mag met Jelle op de foto, en dan kan je niet anders dan je grootste lach bovenhalen.

Philippe SCHOENMAEKERS

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio