VLD pompt zich op voor verkiezingen

Print
Antwerpen - De Antwerpse VLD kreeg zaterdag op de nieuwjaarsreceptie de nodige peptalk van nationaal voorzitter Bart Somers. Met een sneer naar Dedecker en CD&V, en hoeragezang voor Guy Verhofstadt. En met een blik naar de komende verkiezingen: "Op 8 oktober gaf u ons applaus, op 10 juni hebben we recht op uw stem."
BR>
De dreun die de liberalen kregen bij de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen, zindert nog altijd na. De Antwerpse voorzitter Stephan Bogaert beklemtoonde dat de VLD tot een ware ideeënbank moet uitgroeien, door de uitbouw van de interne werking en meer contacten met verenigingen en wijkgroepen. "We zullen voortaan ook zeggen wat ons niet bevalt. En als ze dat op het Schoon Verdiep niet leuk vinden, dan is dat maar zo. Dan oogsten ze wat ze zelf hebben gezaaid."

Schepen Ludo Van Campenhout wees erop dat de VLD de zachte kanten van het leven nadrukkelijker wil bespelen, zoals sport, een bevoegdheid die de VLD in de stad en enkele districten heeft, of dierenwelzijn van schepen Luc Bungeneers die steeds meer fanmail in zijn brievenbus vindt.

De liberalen hebben een nieuwe webstek geopend: www.vldbelonen.be. Ze vinden dat ze op 8 oktober niet hebben gekregen waarvoor ze hebben gewerkt. "Als je vindt dat Patrick Janssens te veel met de pluimen is gaan lopen, stem dan nu gewoon op de VLD", luidt de boodschap.

Op de nieuwjaarsreceptie, waarvoor Van Campenhout zelfs de thuismatch van Antwerp moest missen, werden ook verscheidene mensen in de bloemetjes gezet. Zoals de uittredende schepenen Leo Delwaide (zoals gebruikelijk in het buitenland) en Dirk Grootjans ("zonder hem zou men in Antwerpen niet weten wat het begrip veiligheid inhoudt"). Ieder jaar staan ook enkele militanten centraal. Dit jaar waren dat de immer dynamische Remy Bisschops uit Berchem (ruim 40 jaar lid) en Merksemnaar Hugo Van Hombeek (50 jaar bij de liberalen).

Kurt TUERLINCKX Van links naar rechts: Ludo Van Campenhout, Remy Bisschops, Bart Somers, Stephan Bogaert, Dirk Grootjans en Hugo Van Hombeek. GvA-foto Arlette STUBBE

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio