Jeugdlokalen en fuifruimte zijn prioritair

Alle politieke partijen in Malle zijn het alvast over één ding eens: er moeten bijkomende jeugdlokalen én een fuifruimte komen. Hoe de CD&V/N-VA-, DBM-, VLD-coalitie de zaken op dat vlak ziet, maakt ze in maart bekend.

Jan Vorsselmans

BR>

Fractieleider Pieter Van Boxel van het Vlaams Belang vroeg tijdens de jongste gemeenteraadszitting naar de stand van zaken in dat dossier. Burgemeester Harry Hendrickx (DBM) deelde mee dat hij in maart, als het gemeentelijk beleidsplan 2007-2012 wordt gepresenteerd, meer informatie zal verstrekken. Tijdens diezelfde vergadering gaat schepen Katleen Mintjens (VLD) haar beleid over Dierenwelzijn toelichten, want ook daarover wenste Van Boxel meer inlichtingen.

Het Vlaams Belang polste daarna naar de toestand van de speelpleintjes. Jeugdschepen Wim Jordens (CD&V) antwoordde dat de opknapbeurt start met het Hoenderveld in Westmalle en het Kwaad Einde in Oostmalle.

Van Boxel schetste een beeld van de verkeerssituatie aan de school Mariagaarde aan de Molenstraat in Westmalle. "Tijdens de ochtend- en avondspits heerst er een drukte van jewelste, veroorzaakt door ouders die hun kinderen met de auto brengen en halen. Is aan die chaos iets te doen?" Schepen Thierry van der Straten Waillet (CD&V) antwoordde dat de busstrook van De Lijn wordt verdubbeld, maar dat er voor het overige niet veel aan de bestaande toestand kan worden veranderd.

JVsMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio