Zijspiegels slachtoffer van overdreven snelheid en smalle straat

De bewoners van de Lage Kaart tussen de Hoogboomsesteenweg en de Guyotdreef zijn het beu dat de spiegels van hun geparkeerde wagens worden afgereden. Volgens hen is de parkeerstrook te smal. Volgens het gemeentebestuur dient de automobilist zijn snelheid aan te passen.

BR>

"Er zijn wegenwerken uitgevoerd in onze drukke straat en sindsdien zijn de parkeerstroken voor de bewoners veranderd", zo legt Patricia Coone uit de Lage Kaart uit.

"Vroeger stonden we half op de weg en half tussen de bomen. Nu staan we volledig op de weg, maar volgens mijn berekeningen is de parkeerstrook slechts 1,70 meter. Het voorbijgaand verkeer moet onze wagens wel raken. Bij mijn wagen is op één maand tijd al drie keer de spiegel afgereden", aldus de bewoonster.

Burgemeester Dirk de Kort (CD&V) heeft alle begrip voor dit probleem. "Maar op elke wijkvergadering wordt er geklaagd over de overdreven snelheid in de straten. De asfaltering die we hebben aangebracht nodigt natuurlijk uit tot grotere snelheid. Door onze ingreep in het parkeersysteem moèt men de snelheid wel minderen, maar blijkbaar gebeurt dat niet altijd. We gaan de zaak in ieder geval verder onderzoeken", aldus de burgemeester.

JBrMeer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio