Nieuwe auto voor 10 euro

Normaal gezien maakt hij op vrijdag andere mensen gelukkig als ze hebben gewonnen met Euromillions, maar gisteren had krantenverkoper Filip Verhaeven zelf reden tot juichen. Hij is één van de vier Donna-luisteraars die dankzij een eenvoudig tien euro-biljet 10.000 euro rijker is geworden.

Hans Van Goethem

BR>

De afgelopen weken waren Donna-luisteraars in Vlaanderen koortsachtig op zoek naar één van de vier 10 euro-biljetten die de Donna-presentatoren in omloop hadden gebracht en waarmee je 10.000 euro kon winnen. In tegenstelling tot deelnemers die wel duizenden biljetten ingaven, had Schildenaar Filip Verhaeven genoeg aan elf stuks. "Op een avond heb ik gewoon mijn kas gemaakt en de biljetten ingegeven die ik in voorraad had", vertelt Filip, die overdag de krantenwinkel New Globe aan de Merksemse Ringlaan uitbaat. "Toen ik hoorde dat men over de kaap van een miljoen inzendingen ging, geloofde ik eigenlijk nog nauwelijks in mijn kansen."

De verbazing was gisterenmorgen des te groter. "Ik stond hier gewoon in de winkel, ik had de radio wat luider gezet en was met een vaste klant aan het luisteren, toen ze de code van één van mijn biljetten afriepen. Ja, we hebben een bescheiden vreugdedansje gemaakt", lacht Filip. Veel tijd voor feesten had hij gisteren nog niet. Vrijdag is het Euromillionsdag en dan is het een komen en gaan van klanten in de winkel. "De meeste mensen weten niet eens dat ik gewonnen heb", vertelt de krantenboer tussen twee klanten door.

Hoewel hij zijn geluk niet van de daken wil schreeuwen, weet Filip wel wat hij met zijn 10.000 euro van plan is. "Een nieuwe auto voor de vriendin kopen. Dat was sowieso dringend nodig, want met haar oude geraakt ze niet meer door de keuring. Al kan er wel een mooier

modelekke af dan we gepland hadden. Een cabrio? Dat klinkt zeker niet slecht." Hans VAN GOETHEMMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio