Kraanwagen Aertssen in Hamburg teruggevonden

Kraanwagen Aertssen in Hamburg teruggevonden

Kraanwagen Aertssen in Hamburg teruggevonden

Print
Stabroek - Een reusachtige kraanwagen die vorige vrijdag werd gestolen bij Aertssen Kranen in Stabroek, is donderdag in de haven van Hamburg teruggegvonden.
BR>
Een alerte havenbeambte kwam tussen toen het gevaarte klaar stond om naar Afrika te worden verscheept. In nog onduidelijke omstandigheden verdween de AC 80-2 kraanwagen van het merk Terex (het vroegere Demag) 's nachts op het bedrijventerrein van Aertssen. Allicht werd een toegang geforceerd. Het tuig kost bij aankoop zowat 1,5 miljoen euro en werd in 2005 aangeschaft. De kraan heeft een maximum hijsvermogen van 80 ton en een giek die tot 50 meter kan uitplooien. Aertssen gaf meteen groot alarm en verspreidde per mail een beschrijving naar alle denkbare bestemmingen, o.a. de havens.

En dat hielp. Donderdagochtend meende een wachter op een terminal in Hamburg het gevaarte te herkennen en verwittigde de polite. Die kwam ter plaatse en arresteerde een Nederlander. Aertssen werd donderdag reeds op de hoogte gebracht en stuurt volgende week een werknemer naar Hamburg om de kraanwagen terug te rijden.

PVb
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio