Vrouwen hebben plannen bij OCWM en CD&V Schilde

Print
Schilde - Politiek geëngageerde vrouwen doen het bijzonder goed in Schilde. De nieuwe voorzitter van het OCMW is Lieve Struyf (CD&V), terwijl Annick Montauban van Swijndregt van dezelfde partij zopas afdelingsvoorzitter Dirk Martens heeft opgevolgd.
BR>
Naast deze twee vrouwen heeft CD&V met schepen Anke Fierens voor milieu, openbaar groen, senioren en gezin een flink pak Vrouwen Power in huis.

Lieve Struyf is er sociaal gedreven. Samen met haar zus, journaliste Annemie Struyf, heeft ze in Kenia een weeshuis opgericht. In Schilde wil ze zich deze legislatuur bekommeren om de woonsituatie van de jeugd. "Er is nood aan betaalbare woningen voor jonge mensen. Door mijn unieke positie, van tevens schepen voor sociaal welzijn, zal de samenwerking tussen de gemeente en OCMW alleen maar beter worden. Vooral concrete projecten in de sociale woningbouw moeten we nu van de grond zien te trekken. Het OCMW is een Sociaal Huis voor iedereen. Niet alleen voor kansarmen, maar ook voor hen die bijvoorbeeld een parkeerkaart voor gehandicapten nodig hebben."

Gemiddeld is de landelijke norm van sociale woningen per gemeente 6%, in Schilde bedraagt dat slechts 1%. Lieve Struyf hoopt de komende legislatuur 5% te kunnen realiseren.

De nieuwe afdelingsvoorzitter Annick Montauban van Swijndregt werd vorige zaterdag unaniem gekozen voor deze functie door haar partijgenoten. Ze heeft ervaring opgedaan in het bedrijfsleven en besturen. Begin 2006 vroeg het CD&V haar om ook een politiek steentje bij te dragen. Annick:"CD&V heeft intern een moeilijke tijd achter de rug en een zetel verloren. Ik hoop met een persoonlijke benadering, goede communicatie en transparantie het vertrouwen van de mensen weer terug te winnen. Politiek is echt niet een "boven uw hoofd gebeuren". Wij gaan naar de mensen toe en dat wordt bijzonder gewaardeerd."

Willemijn JUSTA
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio