Robbedoes heeft plaats voor 25 kinderen

Print
Aartselaar - Aartselaar heeft nu ook zijn buitenschoolse kinderopvang. De verbouwingswerken aan de oude pastorie in de Leon Gilliotlaan zijn afgerond. In de toekomst kunnen 25 kinderen voor en na de schooltijd opgevangen worden in I.B.O. Robbedoes.
BR>
Reeds enkele jaren geleden besliste het gemeentebestuur de leegstaande oude pastorie aan de Leon Gilliotlaan te gebruiken als lokaal voor het Initiatief Buitenschoolse Opvang (IBO). De werken zijn voorbij, net als de voorbereidende vergaderingen.

Het initiatief van de Aartselaarse Buitenschoolse Kinderopvang krijgt de naam Robbedoes mee. Het beschikt over 25 officiële opvangplaatsen. "Dit is vrij beperkt", zegt schepen Nadine Francus (VLD). "In de praktijk betekent dit toch dat toch heel wat kinderen zullen kunnen genieten van deze IBO, want het gaat over verschillende kinderen tijdens verschillende momenten. Tijdens piekmomenten of schooldagen is het toegelaten tot 30 procent meer kinderen voor korte tijd op te vangen. Wel hebben we rekening gehouden met een potentiële uitbreiding voor nog eens 25 kinderen."

De doelgroep zijn kinderen die wonen of school lopen in de gemeente. Hierbij is er voorrang voor kinderen van alleenstaande of alleenwonende, werkende ouders met laag inkomen, ouders met verplichte flexibele werkuren of voor kinderen waarvoor het pedagogisch verantwoord of noodzakelijk is.

Robbedoes is geopend tijdens schooldagen van 7 uur ’s ochtends tot de start van de school en van 16.30 tot 19.00u. Op woensdag is daarbij ook de ganse namiddag voorzien. Op vakantiedagen blijft het opvangcentrum geopend van 7 tot 19u.

JW n www.aartselaar.be
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio