Leerlingen houden verkoopdag

Print
Sint-Niklaas - In het Waasland Shoppingcenter kregen de bezoekers er zaterdag maar liefst 28 winkeltjes bij. Die namen deel aan de verkoopdag voor miniondernemingen, een organisatie van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen), Voka en Erov (Economische Raad Oost-Vlaanderen). De leerlingen werden meteen ook beoordeeld op hun verkoopskwaliteiten.
BR>
Aan de stand van Paloma van het KA in Lokeren spreekt Caroline (16) de voorbijgangers aan en geeft uitleg over de producten van haar minionderneming. "Wij hebben producten van de Sperwer, dat zijn vooral kaarsen en juwelen die door gehandicapte mensen gemaakt zijn. Daarnaast verkopen we ook decoratieartikelen", leggen Laura (16) en Edward (16) uit.

"Het werkt wel als je de mensen aanspreekt", vindt Caroline. "Anders zouden ze gewoon doorstappen, nu kijken ze al eens naar de stand en soms kopen ze zelfs iets. Het gebeurt natuurlijk ook dat ze bruutweg neen zeggen en doorstappen. Dat doet wel een beetje pijn, maar we geven niet op. In het begin is het plezant, maar nu begin ik een droge mond te krijgen. Het doet wel deugd om eens een compliment te krijgen als we goed bezig zijn."

En dat compliment kregen de leerling-ondernemers van Paloma zeker. Ze werden bekroond als minionderneming met de beste verkoopstechnieken.

Ritsen

"Wij hebben met zeven meisjes de minionderneming RITZ M2, dat spreek je uit als rits hem toe, opgericht", vertelt Ilse Mys (19) uit Rupelmonde. "Op een beurs in Brussel maakten we kennis met een leverancier die allerlei zakken en tassen had die gemaakt zijn van ritsen."

Terwijl Ilse uitlegt, heeft haar collega Stephanie haar schoudertas los geritst. Ze stapt de gang van het shoppingcenter in en toont een lint van wel tien meter. Dan begint ze weer te ritsen en in geen tijd heeft ze weer een mooie schoudertas. Het publiek staat met grote ogen te kijken. "We hebben net een nieuwe levering gekregen met felle kleurtjes, die zullen zeker aanslaan", klinken de meisjes overtuigd. Zij kregen de hoofdprijs voor beste verkoopsstand.

"Er zijn er maar enkelen die een prijs kunnen krijgen," legt coördinatrice Ianick Van Daele uit, "maar dat is voor de andere miniondernemingen zeker geen reden om het hoofd te laten zakken, want iedereen heeft hier goed gewerkt."

Raf MOORTGAT
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio