Kieldrechtse jeugd wijdt 't Eiland in

Print
Beveren-Waas - De jeugd van Kieldrecht had het voorbije weekeinde alle reden om te feesten. Drie jaar na zijn oprichting heeft jeugdhuis 't Eiland eindelijk een vaste stek in de voormalige rijkswachtkazerne in de Molenstraat.
BR>
Met een korte officiële plechtigheid, een wedstrijd voor dj's, een afterparty met Les Frères Deluxe en optredens van Pure, Gino's Eyeball en Flatcat is het startschot gegeven voor de werking van 't Eiland op een eigen locatie. Na een tuinchalet in de sportzone en het vroegere supporterslokaal van vrouwenvolleybalclub Asterix Kieldrecht, heeft het jeugdhuis nu voor het eerst in drie jaar een eigen onderkomen. De vroegere rijkswachtkazerne op een boogscheut van de kerktoren werd daarvoor grondig gerenoveerd en verbouwd.

"Het is belangrijk dat we over een eigen jeugdhuis beschikken", stelt Bert Staes van 't Eiland. "Buiten een paar cafés is er voor de jeugd maar weinig te beleven in Kieldrecht. Nu kunnen we de jongeren wel samenbrengen, ook die van de omliggende dorpen. 't Eiland is het enige jeugdhuis ten noorden van de expresweg."

Met de opening van het jeugdhuis start ook de echte werking met ledenwerving. De jongeren willen in vrede leven met de buurt. "Bij de verbouwingen ging veel aandacht naar de akoestiek, met een sas aan de ingang, gewapend glas en dubbele deuren. Er is zelfs een draaihek geplaatst zodat brommers niet op de oprit kunnen. We verwachten dus niet te veel problemen", aldus Staes.

YV
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio