Hedwig De Boeck gaat Donna-euro’s delen

Het had niet veel gescheeld of vrachtwagenchauffeur Hedwig De Boeck had feest kunnen vieren in de monsterfile op de Brusselse buitenring. De Buggenhoutenaar was net onderweg toen hij op de radio hoorde dat één van zijn biljetten van tien euro hem duizend keer zoveel rijker had gemaakt met de 10 euro-actie van radio Donna.

Hans Van Goethem

BR>

De afgelopen weken waren Donna-luisteraars in Vlaanderen koortsachtig op zoek naar één van de vier 10 euro-biljetten die de Donna-presentatoren uitgaven waarmee je 10.000 euro kon winnen. En één van Hedwig De Boecks 17 biljetten bevatte de juiste code. "Toen ik dat op Donna hoorde, heb ik toch wel een harde kreun van opluchting gelaten", lacht Hedwig vanuit zijn truckerscabine.

Hij mag dan plots 10.000 euro rijker zijn geworden, er moet nog steeds brandstof geleverd worden. "Ongetwijfeld zullen sommige klanten wel eens durven zeggen dat ik geld genoeg heb om een korting te geven. Maar ik denk dat mijn bazin er niet mee zou kunnen lachen, als ik dat zou doen."

Hedwigs bazin mag er trouwens op rekenen dat hij aan haar zal denken wanneer hij de 10.000 euro uitgeeft. "Vooraleer ik had gewonnen, moest ik eerst een vraag oplossen. Ik kon niet meteen op het antwoord komen dus ging mijn bazin het vlug op het internet opzoeken. Ik heb het geld dus ook een beetje aan haar te danken."

Over wat er met Hedwig Donna-euro’s moet gebeuren, zullen ook echtgenote Hilde, zoon Kevin (19) en dochters Kimberly (16) en Kelly (8) een woordje kunnen meepraten. Want iedereen mag meegenieten van de weelde. "We gaan er zeker een deel besteden aan een nieuwe badkamer, want dat zijn we al enkele maanden van plan", aldus Hedwig. "En mijn vrouw mag zich zeker aan een extra mooie Valentijnscadeau verwachten. Maar uiteraard zullen de kinderen ook iets willen, en daar kan bij ons thuis zeker over gepraat worden."

Hans VAN GOETHEM

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio