Inhoud textielcontainers niet altijd voor minstbedeelden

Print
Temse - De achttien textielcontainers die in Temse staan, moeten wekelijks worden geledigd. De ophalers moeten hun inzamelgegevens ook doorgeven aan het gemeentebestuur.
BR>
Momenteel zijn er vier firma's die kledingcontainers in Temse hebben", zegt gemeenteraadslid Magda De Meyer (sp.a). "Sommige van de firma's hebben louter een commercieel doel en willen alleen munt slaan uit de kledingcontainers. De consument die zijn oude kleren in zo'n container dumpt, gaat er vaak ten onrechte van uit dat hun spullen naar de minstbedeelden gaan. Een duidelijke regelgeving en een goede voorlichting zijn nodig, zodat Temsenaren die hun gedragen kledij aan een goed doel willen toevertrouwen, niet worden misleid."

"We zullen de firma's die de kledingcontainers hebben, aanschrijven", zegt schepen van Milieu Franky De Graeve (CD&V). "Momenteel geven slechts twee van de vier firma's de inzamelgegevens die wij opvragen. Als dat niet verandert, zullen we verplicht zijn om in te grijpen. De firma's moeten de containers ook minstens wekelijks leeg maken, om het sluikstorten te voorkomen."

GeNo

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio