Gezinsbond legt prioriteiten voor

Print
Beveren-Waas - Na het plaatselijke ACV heeft ook de Beverse afdeling van de Gezinsbond zijn prioriteiten aan het gemeentebestuur overgemaakt. De voornaamste bekommernissen van de gezinnen in Beveren zijn e mobiliteit, verkeer, wonen en welzijn.
BR>
Naast het verenigingsleven en de dienstverlening is gezinspolitiek het derde luik van de werking van de Gezinsbond. De Beverse tak nam deel aan de bevraging die georganiseerd werd in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. "Uit die rondvraag kwamen mobiliteit, verkeer, wonen en werken als belangrijkste aandachtspunten naar voren", zegt gewestvoorzitter Alex Claus. Hij verwacht dat het gemeentebestuur daar de komende zes jaar aandacht zal aan besteden.

Op het vlak van mobiliteit en verkeer dringt de Gezinsbond aan op een betere zichtbaarheid van de zones 30 in schoolomgevingen, stimuli voor fiets- en voetpoolen, aanleg en onderhoud van trottoirs en fietspaden en meer treinverbindingen. Betaalbare bouwgronden en premies voor energiezuinige woningen zijn prioriteiten op het vlak van wonen. De Gezinsbond vraagt een aanspreekpunt waar de gezinnen met hun welzijnsbehoeften terecht kunnen.

Burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V) belooft dat er tijdens de opmaak van het beleidsplan zoveel mogelijk rekening zal gehouden worden met die verzuchtingen.

YV
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio