Tichelarijstraat zonder verlichting

Print
Turnhout - Sinds de voorbije januaristorm brandt de openbare verlichting in de Tichelarijstraat niet meer. Telefoontjes naar de lampentelefoon schijnen niet te helpen.
BR>
"Al achttien dagen is het donker in de straat", klaagt Vic Belmans aan. "We hebben het bij de politie gemeld en de lampentelefoon gebeld, maar de schade is nog steeds niet hersteld." Het licht doofde nadat een stormwind een boom had ontworteld en deze in zijn val een lantaarnpaal raakte. "De brandweer wilde de paal rechtop zetten, maar verdraaide hem, waardoor de ondergrondse bekabeling is geknakt."

De bewoners in de Tichelarijstraat vragen om de straatverlichting snel te herstellen, gemeenteraadslid Marc Clijmans (Groen!) stelt voor om de openbare verlichting niet meer overal de hele nacht te laten branden. "Studies wijzen uit dat dit geen invloed heeft op de veiligheid van een gemeente. Diverse gemeenten, waaronder Geel, hebben daarom beslist om een deel van de openbare verlichting 's nachts te doven en energie te besparen", zegt Clijmans. Schepen van Milieu Luc Hermans (CD&V) beloofde dit te onderzoeken.

GVN
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio