Facelift voor OCMW-rustoord

Print
Arendonk - Het OCMW van Arendonk kreeg op 31 januari het heuglijke nieuws dat de bouw van zestig nieuwe rustoordkamers voor tachtig procent wordt gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid. Daarmee zouden de werkzaamheden aan hun bejaardencampus nog dit jaar kunnen starten.
BR>
In het rustoord Sint Isabella is er plaats voor 110 bewoners. Vijftig verblijven er in de moderne vleugel die vijf jaar geleden in gebruik werd genomen. Het oude gebouw dat er sinds 1965 staat heeft zestig kamers. "Die woongelegenheden worden vervangen door zestig gloednieuwe kamers met alle comfort", vertelt OCMW-voorzitter Mark Lissens (CD&V). "Hiervoor wordt een extra vleugel aan de bestaande campus gebouwd. Het VIPA (Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoongebonden Aangelegenheden, red.) heeft het project net goedgekeurd. Het hele bouwontwerp zal ongeveer twee miljoen euro kosten."

Sloop

Het oude rustoord zelf verdwijnt ook niet. Alleen het achtergebouw wordt gesloopt. Daar bevinden zich de refter, ontspanningzaal en kapel. Op dezelfde plaats komt een nieuw gebouw met dezelfde faciliteiten.

"De rest van het huidige oude gebouw krijgt een nieuwe bestemming", verduidelijkt dokter Lissens (44). "We gaan er de zestig bestaande kamers omvormen tot dertig rustoordflats. Die appartementjes worden verhuurd aan senioren die niet sterk hulpbehoevend zijn. De bewoners kunnen er wel gebruik maken van een aantal hoteldiensten zoals maaltijden, wassen, strijken, poetsen en verzorging." De plannen voor deze rustoordflats zitten nog in een embryonale fase. Om het idee verder uit te werken is het OCMW nog op zoek naar een aantal partners.

Dirk STERCKX
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio