Steamer wil geen advocaat

Hassan T. uit Turnhout stond vrijdag terecht voor een waslijst ernstige misdrijven. Hij kreeg de goede raad eerst een advocaat te raadplegen, maar vond dat niet nodig.

Guy Van Nieuwenhuyse

BR>

Op 10 november 2006, twee dagen nadat hij de Sanokliniek in Geel had mogen verlaten, verkocht Hassan T. een jongeman op het Kasteelplein in Turnhout enkele kniestoten, waarna hij het slachtoffer dwong om zijn geld en gsm af te geven. Wat later viel hij een man lastig in Vosselaar en had hij 33 xtc-tabletten op zak.

Na zijn arrestatie voegde het parket nog feiten aan het dossier toe: diefstallen, vernielingen en drugsgebruik. Een getuige verklaarde dat Hassan T. drugs verkoopt aan minderjarigen. In de buurt van de Middelareskerk in Turnhout gaf hij iemand een kopstoot en stal diens gsm en portefeuille.

Hassan T. werd al meer dan eens opgesloten in de instelling voor bijzondere jeugdzorg in Mol en de Sanokliniek in Geel. Een psychiater oordeelde dat Hassan T. gevaarlijk is, maar wel toerekeningsvatbaar. Hij vertoont psychopatische trekken en de kans dat de ernst van de misdrijven die hij pleegt, toeneemt, noemt de psychiater reëel. Hassan T. liep ook al twee veroordelingen op voor heling, diefstallen met geweld en aanranding van de eerbaarheid. "Ik heb alle feiten gepleegd onder invloed van drugs", verdedigde Hassan T. zichzelf. "In de gevangenis heb ik de drugs afgezworen. Daarom zou ik graag een werkstraf hebben." Het Openbaar Ministerie vorderde twee jaar. Vonnis op 9 februari.

GVN

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio