Lintor-Verbinnen breidt uit

Print
Olen - Het gaat weer goed met de kippensector. De Olense zusterbedrijven Lintor en Verbinnen zetten daardoor de vroeger geplande uitbreiding opnieuw op de rails. Bovendien komt er een nieuwe afdeling die kippenruggen verwerkt tot eiwitten in poeder. De uitbreidingen zijn samen goed voor 110 nieuwe jobs.
BR>
Twee jaar geleden pakte Harry Verbinnen uit met de plannen voor een nieuwbouw met honderd extra jobs. Het gaat om een hal waar nieuwe kipgerechten worden bereid.

Door de vogelgriep en de sfeer die daarrond onstond, werd de investering van zowat tien miljoen euro op de lange baan geschoven. "Vandaag gaat het opnieuw goed", zegt Harry Verbinnen. "Daarom kunnen we de investering toch doen."

Er komt onder meer een verdubbeling van de verpakkingslijnen. Regelmatig worden ook nieuwe gerechten in het gamma opgenomen. De bedoeling is dit gebouw tegen eind 2008 klaar is. Tegen die tijd kunnen de honderd extra werknemers ook aan de slag.

Russische markt

Nieuw is dat Verbinnen-Lintor nog een bijkomende hal wil bouwen. Daarin komt een afdeling waar restproducten van geslachte kippen worden verwerkt. "Het gaat om kippenruggen die tot eiwitten in poedervorm worden omgezet", vertelt Harry Verbinnen. "Daarmee zoeken we vooral de Russische markt op. De eiwitten worden gebruikt in sportdranken."

De nieuwe investering bedraagt zes miljoen euro. In deze afdeling vinden tien mensen een nieuwe job. Als alles volgens plan verloopt, is de afdeling eind dit jaar klaar voor productie.

Rudi VAN HOUDT
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio