Decor Finesse zkt stielmannen

Print
Olen - Decor Finesse uit Olen zoekt werknemers die ouder zijn dan veertig. De arbeiders zijn gegeerd voor hun ervaring. De firma spoort de eigen werknemers via premies ook aan om te helpen bij de zoektocht.
BR>
Decor Finesse nv werd in 1993 opgericht en huist sindsdien in de Industrielaan in Olen. Zaakvoerder Marco Gebruers (34) stelt momenteel vijftien mensen te werk. Zijn firma is gespecialiseerd in interieurbouw, vooral maatwerk voor winkels, kantoren en privéwoningen.

"Onze markt groeit nog steeds", opent Marco Gebruers. "Daardoor hebben we dringend behoefte aan ervaren meubelmakers. Maar we vinden er te weinig."

Marco Gebruers plaatste het afgelopen halfjaar zes advertenties. De reacties waren beperkt. Meestal ging het alleen om jonge, weinig ervaren mensen. "Ik heb toen wel twee mensen met potentieel aangeworven", vertelt Gebruers. "Maar dat is te weinig. Ook in de uitzendkantoren vinden wij amper gespecialiseerd volk."

Uiteindelijk startte Marco Gebruers in zijn bedrijf een premiesysteem op. "Werknemers die een nieuwe collega aanbrengen, krijgen een premie. Dat pusht mijn mensen om collega's te overtuigen. Deze premie stijgt met het aantal dienstjaren dat de kandidaat heeft. Wij betalen het meeste voor nieuwe werknemers met meer dan twintig jaar ervaring."

Leerproces

Heeft Marco Gebruers dan geen schrik van oudere werknemers? "Voor mijn part mogen ze gerust 55 zijn", zegt de zaakvoerder van Decor Finesse. "Als ze maar ervaren en goed zijn. Snelheid van uitvoering heeft meer met ervaring dan met leeftijd te maken. Bovendien moeten we bij jongeren een leerproces betalen en weten we niet of ze blijven. Uiteraard hebben we vandaag wel jongeren in ons bedrijf, maar de oude garde neemt ze onder hun hoede. Wij werken bijna uitsluitend voor architecten. Daardoor liggen de eisen hoog en moeten onze mensen topkwaliteit leveren. Ervaring is daarbij vaak doorslaggevend."

Decor Finesse heeft drie vacatures voor ervaren meubelmakers. Dit jaar nog wil Marco Gebruers zijn personeelsbestand uitbreiden met vijf werknemers. "Vandaag maakt een 55-jarige kandidaat-werknemer bij mij meer kans dan een jongere", besluit hij.

Rudi VAN HOUDT
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio