Oude zeemanskerk wordt modepaleis

Het statige gebouw op het Van Schoonbekeplein waar in een ver verleden 'The Dawson Memorial Church' was gevestigd, wordt binnenkort gerenoveerd. De nieuwe eigenaar wil er graag een klein modepaleis in onderbrengen.

Bénédicte Van Paesch

BR>

Het gebouw op het Eilandje dateert volgens een opschrift uit 1912. 'The Dawson Memorial Church' en 'The Missions to Seamen' staat in de fraaie gevel gegraveerd, maar als (zeemans)kerk fungeerde het gebouw al lang niet meer. Het stond al jaren leeg.

Een Nederlandse zakenman kocht het pand samen met twee gebouwen ernaast en in de Spanjaardsteeg. "Die twee gebouwen wil hij afbreken en er nieuwe appartementen in de plaats zetten", zegt Willy Verdyck van vastgoedkantoor Imfico dat de verkoop regelde. "De kerk zelf, dat trouwens een beschermd monument is, wordt gerenoveerd. Op de bovenste verdiepingen komen ook appartementen en de gelijkvloerse verdieping wordt verhuurd als commerciële ruimte."

Maar niet voor gelijk welke commerçant, zo blijkt. "De eigenaar wil er graag een modeontwerper in. De ruimte is daar erg geschikt voor, met z'n hoge plafonds. Er is ook een hele mooie trapzaal in het gebouw." Volgens de immoman zien de modeontwerpers het Eilandje wel zitten als uitvalsbasis. "Dries Van Noten zit toch ook om de hoek, in een pakhuis op de Godefriduskaai."

De renovatie van de kerk en de nieuwbouwappartementen zouden klaar moeten zijn in 2009. "Dan is ook het Van Schoonbekeplein heraangelegd én is het vlakbij gelegen Museum aan de Stroom klaar", zegt Willy Verdyck. "Want dat dit een fraai hoekje van de stad wordt, daar zijn we van overtuigd."

Bénédicte VAN PAESCHEN

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio