Meerderheid geeft Vlaams Belang zes zetels

Print
Wijnegem - Raadslid Tom Dijckmans van de oppositiepartij Durf! meent dat in Wijnegem het cordon sanitaire werd doorbroken. Tijdens de jongste gemeenteraadszitting werden zes leden van het Vlaams Belang met de steun van de meerheid verkozen om mogelijk te zetelen in de raad van bestuur van intercommunales.
BR>
"Wij werken niet samen met het Vlaams Belang en we sloten met deze partij ook geen (bestuurs)akkoorden. Het feit dat een aantal leden van onze CD&V-, VLD-, sp.a-meerderheid niet voor Durf!-kandidaten koos, maar voor Vlaams Belang’ers heeft niets te maken met het al dan niet verbreken van het cordon. Enkele jaren geleden gebeurde juist hetzelfde. Toen kraaide er geen haan over, nu plots wel", reageert burgemeester Leo Carpentier (CD&V).

Voor de intercommunales Cipal, Pidpa, Igean, IKA, Integan en IVCA-crematoriumbeheer werden respectievelijk de volgende leden van het Vlaams Belang verkozen: Rik Goyvaerts, Dirk Verhaert, Frans Brijon, Pol Van Roey, Lisette Weets en nogmaals Rik Goyvaerts. Ze kregen telkens 11 of 12 stemmen achter hun naam, terwijl de tegenkandidaten van Durf! (Tom Dijckmans, Frank Evens, Marleen Arckens en Madeleen Peeters) het steeds met hun eigen vier stemmen moesten stellen en dus in het zand beten. "Het Vlaams Belang kreeg dus telkens de steun van zes of zeven leden van de meerderheid. Dat vinden we grof", laat Dijckmans weten.

Het feit dat de politiek in Wijnegem hard wordt gespeeld, is te wijten aan het feit dat Tom Dijckmans de CD&V vaarwel zegde om scheep te gaan met Durf! Daardoor gunnen beide partijen elkaar het licht in de ogen niet. Zo vindt Leo Carpentier het niet kunnen dat Durf! voor het aanduiden van afgevaardigden telkens een aparte schriftelijke stemming vroeg. "Daardoor liep de raadszitting zo lang uit dat het publiek misnoegd de zaal verliet."

JVs
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio