Chauffeur busongeval krijgt psychologische bijstand

Chauffeur busongeval krijgt psychologische bijstand

Chauffeur busongeval krijgt psychologische bijstand

Print
Boechout - Henri Taling, de chauffeur die aan het stuur zat van de Belgische bus die afgelopen weekend verongelukte nabij Würzburg in Duitsland, heeft vrijdag psychologische bijstand gekregen.
Dat zegt Luc Lauwers van busreizen Lauwers, de werkgever van Taling.
Ook de tweede chauffeur, die in de slaapcabine lag op het ogenblik van het ongeval, heeft donderdag beroep gedaan op psychologische bijstand.

Na het ongeval verblijven vrijdag nog vier patiënten in Duitsland. Drie van hen zullen vrijdagavond naar ons land gerepatrieerd worden. Het gaat om een koppel van wie vooral de vrouw er ernstig aan toe was na het ongeval. Zij zal na aankomst in Zaventem onmiddellijk worden opgenomen in het ziekenhuis. Haar man raakte lichtgewond maar verkoos in Duitsland bij zijn vrouw te blijven.
Het derde slachtoffer is eveneens een vrouw, die woensdag nog een laatste operatie onderging in een Duits ziekenhuis. Zij zal vanavond ook worden overgebracht naar een ziekenhuis in België.

Het vliegtuig met de slachtoffers en het medisch personeel van verzekeraar Mondial Assistance aan boord vertrekt vrijdagavond omstreeks 20 uur in Frankfurt en wordt een uurtje later in Zaventem verwacht.

Enkel de skimonitor die tijdens het ongeval een aantal breuken opliep, wacht nu nog in een Duits ziekenhuis op repatriëring naar ons land. Het is nog niet duidelijk wanneer de dokters het licht op groen zullen zetten voor zijn terugkeer naar België.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio