Gigantisch oliespoor doorkruist regio

Print
Lier - In de Bankstraat in Hombeek is een bus aangetroffen die een lek had in de dieseltank. De politie zoekt uit of de bus verantwoordelijk is voor het kilometerslange oliespoor dat door onze regio is gelekt.
BR>
Het oliespoor werd opgemerkt in Lier in de Waversesteenweg, Lintsesteenweg, Hoogveldweg, Netelaan en heel het centrum. In Duffel werden de N108, Mechelsebaan en Berkhoevelaan besmeurd. In Sint-Katelijne-Waver was er een oliespoor op de Duffelsesteenweg richting Mechelen. In Mechelen moest er olie geruimd worden in de industriezone Zuid tot in Bankstraat in deelgemeente Hombeek.

In Reet (Rumst) moest de brandweer uitrukken naar de Expresweg, Molenstraat, Eikestraat. In Boom lag er smurrie op de Van Leriuslaan, Dirk Putstraat en omgeving. Ten slotte lag er ook olie in Heist-op-den-Berg op de Liersesteenweg en in Berlaar op de Aarschotsebaan. Ook buiten onze regio, in Kontich en Lint, waren er naar verluidt meldingen van olie op de weg.

De verschillende brandweerkorpsen werkten uren om de smurrie op te ruimen. Ook de civiele bescherming is met een tankwagen ter plaatse geweest om de rijbaan te reinigen. De politie zoekt uit of de bus voor de hele vervuiling verantwoordelijk is of dat er nog een ander voertuig met een lekke tank heeft rondgereden.

BePr

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio