Camera Groeningerplein in werking eind februari

Print
Borgerhout - Vorige week werd de camera op het Groeningerplein in Borgerhout geïnstalleerd. Eind deze maand wordt ze effectief in gebruik genomen. Dat heeft schepen Guy Lauwers (sp.a) geantwoord op een vraag van gemeenteraadslid Bart Debie (Vlaams Belang) tijdens de gemeenteraadscommissie vorige week.
BR>
In juni vorig jaar werd op het Groeningerplein het eerste ondergrondse sorteerstraatje van Antwerpen geopend. Een primeur voor de stad, die na evaluatie onder meer aan de Perrierhal opvolging zal krijgen.

Gezinnen uit de aangrenzende straten kunnen met een elektronisch oplaadbaar pasje hun afval tegen betaling in de ondergrondse containers dumpen. Van de 800 gezinnen die in aanmerking komen, hebben 440 een pasje dat ze geregeld gebruiken. Tegen de zomer krijgen ook de 150 gezinnen van de Kwekerijstraat toegang tot het sorteerstraatje.

Van 1 juli tot 31 december 2006 werd aan het Groeningerplein 28.820 kilo gft, 9.160 kilo restafval, 2.200 kilo pmd en 7.160 kilo papier en karton gestort. Uit een enquête onder de gebruikers, van wie 62 hebben geantwoord, bleek dat de meerderheid het gevoel had dat het sluikstort, een hardnekkig probleem op en rond het Groeningerplein, was verbeterd. Nochtans blijven klachten over sluikstort aan de afvalzuilen van het sorteerstraatje aanhouden. Tijdens de week wordt het sluikstort dagelijks opgehaald, maar tijdens weekends stapelt het vuil zich op. Volgens schepen Lauwers zou het sluikstort deels te verklaren zijn als 'bijplaatsingen' bij een defect van de ondergrondse containers. Met de installatie van een camera hoopt de stad sluikstorters meer af te schrikken.

KVH
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio