Vakbonden en directie ZNA bereiken voorakkoord

Print
Antwerpen - Vijf vakbonden en de directie van het ZiekenhuisNetwerk Antwerpen (ZNA) bereikten een voorakkoord over het personeelsstatuut. De liberale vakbond VSOA verliet woensdag de gesprekken.
BR>
Het voorakkoord gaat over de betere arbeidsvoorwaarden voor de contractuele en statutaire personeelsleden. Er kwam ook een administratieve gelijkschakeling tussen beide statuten. "We koppelen het akkoord terug naar de achterban", zegt ACV-vakbondsman Karl De Jongh. "Ik verwacht niet dat er nog problemen zijn. Volgende week woensdag bekrachtigen we dit akkoord met het OCMW en de stad Antwerpen."

De VSOA blijft bij haar standpunt dat ze als vakbond voor het openbaar ambt niet bevoegd is om een akkoord voor contractuelen af te sluiten. Ze zal het akkoord dan ook niet ondertekenen. "Tussen de syndicale delegaties zijn wel afspraken gemaakt over de mandaten", zegt De Jongh. "Als de liberale vakbond zou terugkomen op haar beslissing, moeten we weer onderhandelen."

Het sociale conflict draaide onder meer rond het al of niet uitbreiden van het aantal vaste benoemingen, de werkdruk en een financiële bonus voor het personeel binnen ZNA.

B, SVW
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio