P+R Linkeroever verhuist tegen 2011 naar Zwijndrecht

Print
Zwijndrecht - De realisatie van de Oosterweelverbinding zorgt voor het verplaatsen van de P+R Linkeroever. Logisch, want de op- en afrit Linkeroever aan Gazet van Antwerpen verdwijnt over enkele jaren. De nieuwe P+R komt voor 2011 ter hoogte van de Blancefloerlaan waar die de verbinding tussen E17 en E34 kruist. Volgend jaar krijgt Zwijndrecht al 150 extra parkeerplaatsen.
BR>
De Zwijndrechtse burgemeester Willy Minnebo (Groen!) kaartte tijdens de gemeenteraad de plannen van de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) aan. De P+R Linkeroever schuift op richting Zwijndrecht. De parkeerplek zal ook aan de Zwijndrechtse kant van de Oosterweelverbinding worden aangelegd. Waar nu ongeveer de verbindingssnelweg tussen de E34 en de E17 loopt, komt straks de Oosterweelverbinding. Als alternatief voor het verdwijnen van de op- en afritten Linkeroever geeft de Blancefloerlaan aansluiting met een parallelweg die naar de snelweg leidt. In deze omgeving komt de nieuwe P+R. BAM denkt in totaal aan zo'n 350 parkeerplaatsen die links en rechts van de Blancefloerlaan komen.

Om de doorstroming voor het openbaar vervoer te verzekeren loopt de parallelweg onder de Blancefloerlaan door. Of de huidige parkeerplaatsen van de P+R blijven, is de vraag. Wel wordt gedacht aan parkeeraanbod voor mensen die in het natuurgebied willen wandelen.

150 parkeerplaatsen

De Zwijndrechtse burgemeester Minnebo is alvast tevreden met de parkeerplaatsen omdat hij ervan overtuigd is dat de parking het tramgebruik zal aanmoedigen. Intussen maakt Zwijndrecht zelf ook werk van nieuwe parkeerplaatsen. Achter de kerk in de Richard Orlentstraat - en dus op een boogscheut van de centrale tramhalte - legt de gemeente in de loop van volgend jaar eveneens een parkeerterrein aan. Dat zal gebeuren op het huidige voetbalveld. Volgens burgemeester Minnebo gaat het om 150 parkeerplaatsen.

Mariam AMAL Kurt TUERLINCKX
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio