Ellen Ekkart leert Herbert Flack kneepjes van het dansvak

Print
Mortsel - Acteur Herbert Flack wordt sinds kort haast dagelijks gesignaleerd in Mortsel. Niet om te shoppen of voor een bezoekje aan Fort IV. Nee, hij bereidt er zijn danspasjes voor met Ellen Ekkart van Dansschool Ekkart. Het duo is nog steeds in de running voor het VTM-programma Sterren op de dansvloer.
BR>

Ellen, hoe lang dans jij al?
Ik dans sinds mijn 5 jaar en ben er nu 34. Echt professioneel ben ik er van mijn achttiende mee bezig.

Waarom ben jij zo gebeten door die danspassie?
Ik ben misschien niet zo gebeten door de danspassie op zich. Wel door het plezier in het geloof dat ik elk type mens - hoe ze er ook uitzien - iets kan bijbrengen wat dansen betreft.

Ben jij medezaakvoerder bij Dansschool Ekkart?
Ja. Ik ben getrouwd met de zoon van de stichter van de school.

Het VTM-programma heeft Ekkart geen windeieren gelegd, wel?
Dansen gaat met ups en downs. Maar Sterren op de dansvloer heeft ons en het dansen in het algemeen echt wel goed gedaan. Onze leerlingenaantallen blijven maar stijgen.

Wat zijn de grootste verschillen tussen je partners, Sam en Herbert?
Sam was echt een speelvogel. Hij wilde zich ook op die manier steeds laten zien tijdens de show. Herbert is acteur en leeft zich echt helemaal in in die rol van danser. Hij gaat er compleet voor.

Aan de nodige elektriciteit tussen jullie op de dansvloer ligt het alvast niet.
Nee, die is er inderdaad, maar dat hoort echt bij het dansen. Je moet elkaar durven vastnemen en samen risico's nemen. Zowel in de theater- als danswereld zijn die zaken belangrijk. Op die manier komt al die energie vrij. Iets anders moet je er niet achter zoeken.

Hoe sterk zijn jullie?
Danstechnisch zijn we zeker zo sterk als de concurrentie, die overigens serieus kan tellen dit jaar. Iedereen repeteert in de week uren en uren aan zijn act. Wij passen als koppel wel mooi samen. Elke show geven wij alles. En qua uithoudingsvermogen kan dat tellen. Vraag maar aan Herbert die toch al iets ouder is dan mij.

Kibbelen jullie soms?
Weinig. We hebben wel leuke discussies. Vooral dan omdat Herbert zelf ook enorm graag regisseert. Ik ben dan bijvoorbeeld iets aan 't uitleggen en dan wil hij toch iets anders proberen. Zo sluipen er dikwijls ideeën van hem in onze act.

Wat zijn de overwinningskansen?
Daar doe ik geen uitspraken over. Ik hoop wel dat we het ver schoppen. Om de heel eenvoudige reden dat Herbert dat echt wel verdient. Hij werkt er keihard voor.

Seppe SLAETS
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio