Olympisch centrum krijgt hall of fame

Print
Antwerpen - Het olympisch centrum op het Kiel ging open in 2004. De voorbije drie jaar viel er amper wat te beleven, maar daar zou binnenkort verandering in moeten komen. Zo wordt er gedacht aan een hall of fame met de Antwerpse olympiërs.
BR>
Het centrum, ondergebracht in één van de torens van het olympisch stadion, werd geopend toen de olympische vlam in 2004 door Antwerpen passeerde. Het moest een interactief centrum worden, dat niet alleen de herinnering aan de Spelen van 1920 levendig zou houden. Een mini-atletiekpiste en de originele olympische vlag werden de trekpleisters. Maar echt van de grond kwam het olympisch centrum nooit. Er waren enkele kandidaten om het in concessie te nemen, maar die haakten uiteindelijk af. Gevolg: er valt weinig of niets te beleven.

Met de verhuizing van de vzw Antwerpen Sportstad naar het olympisch stadion moet er eindelijk schwung komen in het centrum. Er wordt bijvoorbeeld gedacht aan een hall of fame, ter ere van Antwerpenaars die ooit deelgenomen hebben aan de Spelen. De straatnaambordjes in de buurt - ze verwijzen bijna allemaal naar de Olympische Spelen - zouden extra duiding krijgen.

PeDM
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio