Ontbijten in Bahnhove

Ontbijten in Bahnhove

Ontbijten in Bahnhove

Print
Hove - Amper een jaar geleden zag het er nog slecht uit voor het station van Hove. Het gebouw was bouwvallig en bij de NMBS dacht men aan afbreken. Dominique De Mey en Birgit Zwinnen hebben het gered van de sloophamer en openen er dit weekend brasserie Bahnhove.
BR>
Dominique De Mey heeft al heel wat horecawatertjes doorzwommen, en droomde al lang van een eigen zaak. "Het is een lange zoektocht geweest, maar na negen jaar meen ik hier toch de ideale locatie gevonden te hebben", vertelt Dominique. "We hebben de wachtzaal volledig omgetoverd tot café-brasserie. Waar vroeger de loketten waren, staat nu de toog."

Bij de verbouwingen werd getracht om de oude stijl van het station zo veel mogelijk te behouden. "Er was wel wat werk aan. Laten we stellen dat we geprobeerd hebben om een Art Déco stijl te creëren."

Wat schaft de pot? "Laten we duidelijk zijn, dit is géén restaurant", predikt Dominique. "Elke morgen vanaf half zeven kan je hier ontbijten. Later op de dag zullen er tapas of beter gezegd tap-haps te verkrijgen zijn, maar niet de klassiekers. Ik ga uitsluitend werken met typische Belgische producten, lekkere hapjes waar men in het buitenland storm voor loopt, maar die in eigen land steeds minder gegeerd zijn. Ondermeer onze charcuterie en groenten zijn van de beste kwaliteit." Op de drankenkaart staan, op één na, alle Belgische trappisten. "Ook hier hetzelfde verhaal, wat bier en sterke dranken betreft, staan we mee aan de top, waarom zouden we het dan elders gaan zoeken?"

Hoe groot is de kans op slagen? "Dat is altijd afwachten, hoewel we toch lang op het idee gebroed hebben en alles fijn uitgerekend. Vermoedelijk hebben we hier in Hove toch een gat in de markt gevonden." Als de zaken gaan zoals verwacht, komt er eventueel later nog een restaurant in het gebouw.

Marc DE SWERT
café-brasserie Bahnhove, Kapelstraat 117. Tel. 03 289 82 66

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio