Keerbaan krijgt nieuw wegdek en riolering

Print
Ranst - Het gebied van de Keerbaan dat nog altijd ongerust is over de mogelijke uitbreidingen van de KMO-zone, krijgt een nieuwe riolering en wegdek.
BR>
De werkzaamheden strekken zich uit over een lengte van bijna 2,5 kilometer en lopen van Oelegem naar Wommelgem. Het is het eerste project dat de nieuwe schepen voor openbare werken Nicole Damen (CD&V) kon voorstellen. Het zal de gemeente ruim 540.000 euro kosten. "We kunnen nog niet echt een tijdschema voorop zetten. Nu de gemeenteraad het project heeft aanvaard, kan het naar de provincie voor controle en dan moet de aanbesteding nog gebeuren. Aquafin fungeert als opdrachtgever. Het is de bedoeling een verbindingsriolering te leggen tussen het kruispunt van de Keerbaan met de Ter Stratenweg tot aan het kruispunt van de Eenhoornstraat en de Oelegemsesteenweg in Wommelgem. Het afvalwater wordt van de Ter Stratenweg gepompt tot aan de Zavelstraat en dan tot aan het kruispunt in Wommelgem. Er komen meteen ook dienstrioleringen voor particuliere aansluitingen."

"De weg wordt over de hele lengte meteen verkeersveiliger gemaakt. Het nieuwe wegdek zal vijf meter breed zijn, wat een maximumsnelheid van 50 km vergt. We voorzien ook een dubbelrichtingsfietspad van 2,5 meter breed. Waar dat mogelijk is, loopt het fietspad gescheiden van de rijweg. Waar de Keerbaan aansluit bij de Cruyenveldelaan komt er een verkeerstafel en diverse snelheidsremmers. Aan het eind van de Keerbaan in de richting van Oelegem plannen we een rotonde. De totale kostprijs bedraagt goed 3 miljoen euro maar door de subsidies voor rioleringen en fietspad moet Ranst slechts 543.279 uit eigen kas betalen."

SL
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio