Klacht van burgemeester is ontvankelijk

Print
Boechout - De Raad van Verkiezingsbetwistingen heeft zopas de klacht van Albert Mariën (VLD) en Fred Entbrouxk (Team) tegen de CD&V-schepenen Dirk Crollet en Bart De Clerck ontvankelijk verklaard.
BR>
Die twee schepenen zouden twee verschillende voordrachtsakten ondertekend hebben, en dat mag niet.

Mariën heeft de bevestiging gekregen dat de Raad van Verkiezingsbetwistingen binnenkort in een open zitting in het Provinciehuis een uitspraak doet over de dubbele CD&V-handtekeningen. Een uitspraak wordt pas over een maand verwacht. Tegen de uitspraak kan ook nog beroep worden aangetekend bij de Raad van State.

Als Albert Mariën en Fred Entbrouxk in het gelijk worden gesteld, dan kan deze legislatuur geen enkele CD&V-verkozene als schepen of burgemeester zetelen.

Mariën reageert inmiddels verontwaardigd op de brief van Groen! aan VLD-voorzitter Bart Somers. De groenen brachten Somers ervan op de hoogte dat de Boechoutse VLD de kandidatuur heeft gesteund van een Vlaams Belanger bij de verkiezing van de schepenen. "Waar zijn deze mensen toch mee bezig? De oppositie heeft toch het recht om gezamenlijk een kandidatuur te steunen?"

LVG
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio