"We blijven zelfde koers varen"

Print
Mortsel - "Wij gaan verhuizen. Van Sint-Benedictusstraat 140 naar 104." Met dit toch wel grote nieuws pakte het populaire reclameblaadje 't Periodiekske een paar weken geleden uit. De verhuizing van het meest gelezen blad van Mortsel en omstreken is ondertussen een feit.
BR>
Het begon in de drukkerij die Fred Peeters in 1947 uit de grond had gestampt. Daar rolde 44 jaar geleden het allereerste Periodiekse van de persen. De Sint-Benedictusstraat werd al gauw de thuishaven en enkele jaren geleden nam Drukkerij Van den Branden uit Pulderbos het blaadje over. Vandaag vindt 't Periodiekske zijn weg naar meer dan 33.000 postbussen in Mortsel, Boechout, Edegem, Hove en Kontich. Doordat het oude pand werd verkocht, drong zich de verhuizing op naar een huis zo'n honderd meter verderop in de straat.

Wie het allemaal van dichtbij meemaakte, is Ria Struyf. Zij belandde 28 jaar geleden bij de drukkerij als administratief medewerker. "Eigenlijk moeten jullie onze reporter Mik Vandenbossche spreken. Die stond hier mee aan de wieg, maar ligt momenteel in het ziekenhuis. Hij is wel aan de beterhand en heeft ons al verzekerd dat hij blijft schrijven", vangt Ria aan. "De verhuizing is een nieuwe start. Het wordt aangenamer werken. Al blijven we sowieso dezelfde koers varen."

Een succesformule mag je niet zomaar wijzigen. 't Periodiekske is zonder enige concurrentie het meest gelezen reclameblaadje in de regio. "Ons team van vier redacteurs zorgt in elk nummer voor een stevige inhoud. Dat is onze sterkte", geeft commercieel verantwoordelijke Fik Verbiest mee.

"Het is een infoblaadje", benadrukt Ria. "Geschiedenis, politiek, kunst, activiteiten... Alles wat de mensen graag lezen, komt aan bod. Het gekste dat ik ooit zag gepubliceerd worden? Moeilijk. Ik herinner me wel dat we soms anonieme klachten kregen over de reclame op onze voorpagina. Daarbij pakt een lingeriewinkel soms uit met pikante foto's. Ach, er was amper een borst te zien en dan nog steeds bedekt met een zijden jurkje."

Seppe SLAETS
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio