VLD wil Oudbroek weer open

Print
Stabroek - Tijdens de VLD-nieuwjaarsreceptie lichtte voorzitster Nicole Van Herbruggen het belang van mobiliteit toe. Zo vond ze dat het tijdelijk openstellen van het Oudbroek bespreekbaar moest zijn.
BR>
Van Herbruggen: "De komende maanden en jaren houdt het mobiliteitprobleem ons erg bezig. In de eerste plaats is er de Nx of verbindingsweg die de A12 verbindt met de Kapelsestraat. Die Nx moet de verkeersleefbaarheid in onze dorpscentra verhogen. Maar, waarom niet praten over de tijdelijke openstelling van het Oudbroek en de Danckerseweg?"

Het Oudbroek is een smalle geasfalteerde bosweg die Putte met Berendrecht verbindt en door het Moretusbos loopt. Jaren geleden werd die door Stabroek afgesloten voor auto’s. Nu heersen voetgangers, fietsers en recreanten in het Oudbroek. Het afsluiten is een beslissing die voor heel wat commotie zorgde in Stabroek en Berendrecht.

In haar toespraak deed de voorzitster ook een oproep om de groencontainers in de zomer wekelijks te laten ophalen en niet tweewekelijks zoals nu. Ook het invoeren van een PMD-afvalzak zag Van Herbruggen wel zitten. De voorzitster wist zich hiervoor geruggensteund door een enquête in de plaatselijke Burgerkrant.

EvdW
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio