Zakrzowek krijgt oude brandweerwagen

Print
Malle - Malle schenkt een afgedankte brandweerwagen, bouwjaar 1983, aan zijn Poolse partnergemeente Zakrzowek. Dat werd zopas beslist, tijdens de eerste gemeenteraadszitting van de nieuwe bestuursperiode.
BR>
Sinds 2004 is Malle officieel verbroederd met Zakrzowek in Polen. Bij een bezoek van een Malse delegatie in 2005 viel het op dat de brandweerdienst maar over één voertuig beschikt. "Het vehikel, dat dateert van kort na het einde van de Tweede Wereldoorlog, wil dikwijls niet starten. Daarom rijpte bij Brandweer Malle het idee om bij de eerstvolgende vervanging van een brandweerwagen het oude exemplaar naar Polen te verhuizen", legde burgemeester Harry Hendrickx (DBM) uit.

Intussen is het zover en beschikt Brandweer Malle over een nieuwe autopomp, waardoor een oud exemplaar kan worden afgedankt. "Voor ons is die wagen niet veel waard, maar in Polen wordt hij beschouwd als een ‘juweeltje’. Mits wat oplapwerk aan de carrosserie kan hij daar nog uitstekende diensten bewijzen. Brandweerkorpsen worden in Polen niet zo goed ondersteund door de overheid als in ons land", voegde Hendrickx er nog aan toe.

In april trekken Malse brandweerlui naar Polen om er niet alleen de wagen te overhandigen, maar ook om hun collega’s wegwijs te maken in het hanteren van de wagen. Daarna wordt de vijftigjarige Poolse brandweerwagen naar Malle getransporteerd om als bezienswaardigheid te fungeren. Alle partijen schaarden zich achter deze beslissing.

JVs
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio