Ornitholoog schrijft boek over Schijnvallei

Print
Schilde - Etienne Van Rooy uit Schilde volgt al van jongs af de gedragingen van vogels in de Schijnvallei. Zijn aantekeningen - én die van andere vogelkijkers - heeft hij gebundeld in een mooi natuurboek.
BR>
Het boek is ontstaan uit nostalgie, vertelt Van Rooy. "Na mijn pensionering had ik meer tijd voor mijn hobby als amateur-ornitholoog. Ik heb mijn eigen notities en die van andere vogelkijkers in het boek opgenomen. Tevens staan er historische gegevens in, die vanaf de 19de eeuw zijn opgetekend door Ridder van Havre uit Wijnegem, één van de grondleggers van de Belgische ornithologie."

Met dit boek hoopt de natuurliefhebber anderen te attenderen op de unieke vogels die nog steeds in de Schijnvallei leven. Voor iedere vogelliefhebber is het ook een praktisch naslagwerk. Van Rooy is al vele jaren lid van Natuurfonds Schijnvallei, afdeling Schilde, en hoopt met zijn boek een steentje bij te dragen aan natuurbescherming en de vele veldwerkers van Natuurpunt te eren die zich steeds inzetten voor het beheer van de reservaten. Van Rooy: "De natuurgebieden zijn zeer belangrijk voor vogels. Ze vormen hun laatste toevluchtsoord en maakt dat ze steeds weer terugkeren. De opbrengst van het boek gaat naar het reservatiefonds van Natuurpunt Schijnvallei."

WJ

Info: Etienne Van Rooy, 03-384.12.28
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio