Sportcentrum krijgt zendmast mét verlichting

Print
Duffel - Op het gemeentelijk sportcentrum aan de Rooienberg verschijnt volgend jaar een UMTS-zendmast voor mobiele telefonie. Stedenbouw Antwerpen heeft, na positief advies van het gemeentebestuur, de stedenbouwkundige vergunning afgeleverd.
BR>
UMTS is een nieuwe technologie, zodat je met je gsm meer kan doen dan alleen maar bellen. Maar door het kleinere zendvermogen heb je wel meer masten nodig om de hele gemeente te kunnen dekken. Mobistar wil daarom een extra mast in het sportcentrum. Het bedrijf koos in eerste instantie om de mast vlak bij de woningen te zetten.

"Daar hebben we ons tegen verzet", zegt schepen van Vergunningenbeleid Jos Hellemans (CD&V). "Verder hebben we van Mobistar geëist om een smalle buispyloon te plaatsen, want die valt in het landschap minder sterk op. Ten derde mocht het basisstation niet zichtbaar zijn. Ten slotte vroegen we de toelating om de pyloon met verlichting uit te rusten voor ons sportcentrum. Mobistar is ons op alle vlakken tegemoetgekomen. Vandaar dat we de bouwaanvraag gunstig geadviseerd hebben. Bovendien hebben we tijdens het openbaar onderzoek slechts één bezwaarschrift ontvangen."

Oppositiepartij VLD&OK blijft erbij dat zo'n zendmast niet kan in de buurt van een ziekenhuis en een sportcentrum. "Toch vreemd dat noch het ziekenhuis, noch de voetbalclub tijdens het openbaar onderzoek een klacht hebben ingediend", merkt schepen Jos Hellemans fijntjes op.

CVR

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio