Pierre geeft fakkel door

Pierre geeft fakkel door

Pierre geeft fakkel door

Print
Heist-op-den-Berg - Na 22 jaar geeft Itegemnaar Petrus Van Looy, zeg maar 'Pierre van de Krabber', er de brui aan. De 66-jarige voorzitter van het braderijcomité zal niet langer de Itegemse Zomerfeesten organiseren. Drie 22-jarigen zullen de leiding overnemen.
BR>
De Itegemese Zomerfeesten, een voortzetting van de braderij van vroeger gecombineerd met een grote fuif, lokken half juni op drie dagen tijd tot 6.000 bezoekers. "Het zou spijtig zijn dat zo'n prachtig uithangbord voor onze gemeente zou verdwijnen", zegt Pierre. "Ik vreesde al dat ik geen opvolger zou vinden. Ik ben al jaren op zoek", zegt Pierre, die café De Krabber in het centrum van Itegem uitbaat.

"De medewerking van de handelaars was niet ideaal meer. Ze zijn allemaal voorstander, maar de meesten voelen zich niet geroepen om mee de handen uit de mouwen te steken. De organisatie werd meer en meer een eenmanszaak en dat moest veranderen. Nu blijf ik in het organisatiecomité zitten, maar zal me op de achtergrond houden. Ik heb het volste vertrouwen in deze jonge gasten", neemt Pierre zich voor.

Trots van Itegem

De drie nieuwe trekkers van het zomerfeest komen allemaal uit de Chiro. Ze werden 22 jaar geleden geboren. "Dat is in het jaar dat de eerste Itegemse braderij plaatsvond", lacht de nieuwe voorzitter Ives De Belder. "Ik wil een oproep doen aan alle handelaars die goede ideeën hebben of die willen helpen met de organisatie. We zullen proberen om het aantal standhouders op te drijven. De 25ste editie zijn we trouwens iets speciaal van plan."

"De Zomerfeesten zijn heel belangrijk voor ons dorp", vult Ivan Dockx aan. "Het is de trots van Itegem. We zijn de enige Heistse deelgemeente die nog een eigen braderij heeft. Dat konden we toch onmogelijk verloren laten gaan? Hiermee bewijzen we ook dat er toch nog jongeren bestaan die als vrijwilliger de handen uit de mouwen willen steken", besluit Dockx, die secretaris wordt.

Bert PROVOOST

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio