Mechelaars kopen monument

Print
Boom - In d'Eycken Boom, het historische pand op de hoek van de Grote Markt en de Florent Van Cauwenberghstraat komt in april een nieuw uitzendbureau. De nieuwe eigenaars, vier Mechelaars, betaalden voor het gebouw 908.000 euro. De naam van het nieuwe kantoor houden ze nog even geheim.
BR>
In d'Eycken Boom was tot voor kort een filiaal van Dexia gehuisvest. De geruchten dat na enkele tientallen jaren het pand opnieuw een drankgelegenheid zou worden, zijn sinds donderdag volledig van de baan. Tijdens de openbare verkoop daagden twee geïnteresseerden: geen van hen beiden vertegenwoordigde een brouwerij.

d'Eycken Boom werd tijdens de eerste zitdag voorlopig toegewezen voor 646.000 euro. Gisteren dreven twee bieders de verkoopprijs op tot 908.000 euro, zonder kosten. De nieuwe eigenaar, een vennootschap met vier partners, gaat in het gebouw een uitzendbureau onderbrengen. "Het gaat om een nog op te richten uitzendbureau", benadrukt Willy Van der Zanden.

Verbouwingen

Omdat het gebouw een verleden als bankkantoor heeft, moeten de kopers er bijna niets aan veranderen.

"Nu er nagenoeg geen verbouwingen nodig zijn, verwachten we dat we al in april kunnen openen. Het uitzendbureau zal aan een drietal mensen werk verschaffen", vervolgt Willy Van der Zanden. De man begint aan een nieuwe beroepsloopbaan. Willy heeft namelijk 31 jaar lesgegeven, onder meer aan het Centrum voor Volwassenenonderwijs in Mechelen.

d'Eycken Boom is een barok gebouw dat dateert van voor 1440 en destijds Den Inghel heette. Het werd in 1502 verkocht aan de Lierse rederijkerskamer de Groeyende Boom. Tijdens de negentiende en twintigste eeuw vonden vele toneelgezelschappen er onderdak.

Het gebouw heeft een oppervlakte van 180 vierkante meter, telt twee verdiepingen, een tussenverdieping, een oude kelder met booggewelven en een zeer grote zolder. Het gebouw is wegens zijn historische en artistieke waarde beschermd als monument.

Chris VAN ROMPAEY
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio