Heist maakt lijst met belastingen op

Print
Heist-op-den-Berg - De gemeenteraad heeft 34 belastingen en retributies gestemd, samen goed voor 1,6 miljoen euro. De grootste brok is bestemd voor afvalverwerking.
BR>
De opcentiemen op de onroerende voorheffing en de personenbelasting horen niet bij dit 'pakket'.

"Enkele belastingen, zoals deze op reclamevoertuigen, worden geschrapt. Ook de fiscale zegels zijn afgeschaft en de kostprijs van de trouwboekjes vermindert van 7,5 naar 5 euro", stelt schepen van Financiën, Leo Cannaerts (CD&V/N-VA). De belastingen worden niet meer, zoals in het verleden, voor zes maar voor zeven jaar gestemd.

Frans Poortmans van Vlaams Belang stelt voor om het opruimen van sluikstorten, dat 250 euro kost, drastisch te verhogen.

Mario De Preter (Gemeentebelang) vraagt de belastingen maar voor één jaar vast te leggen. "De meerderheid stelde immers nog geen beleidsprogramma voor en wij zijn niet bereid een blanco cheque te geven", reageert De Preter.

Mon De Belder (spa-Groen!) vond dat er amper inningen zijn voor de belasting op het ontbreken van parkeerplaatsen. Dat komt omdat de betrokkenen twee jaar tijd hebben om te betalen. "Er zijn ook jaren geweest dat er voor 12.500 euro ontvangen werd", zegt schepen Marien (CD&V).

PA
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio