Moordenaar loopt 17 jaar cel op

Print
Mechelen - MECHELEN - Het Antwerpse hof van assisen heeft Fahim Eshaghzey (28) uit Mechelen tot 17 jaar opsluiting veroordeeld voor de moord op Ahmed Hares Mahmoudi (28). Zijn neef Ahad Eshaghzey (26) en vriend Kristijan 'Kiki' Aslanovic (25) werden door de assisenjury vrijgesproken.
BR>
Het hof had donderdag ruim anderhalf uur beraadslaging nodig om tot dit vonnis te komen. Het openbaar ministerie had voor Fahim eerder een gevangenisstraf van 23 jaar gevorderd. De beschuldigde had zijn schoonbroer in de nacht van 23 op 24 april 2002 doodgeschoten in de Veluwestraat in Mechelen.

Ondanks de ernst van de feiten zag advocaat-generaal Patrick Boyen enkele verzachtende omstandigheden. Het was immers vijf jaar wachten op een proces en ook het niet-zwaarbeladen strafblad van de beschuldigde was een pluspunt. In zijn laatste woord verklaarde de beschuldigde dat hij veel spijt had en zich schaamde voor wat hij gedaan had. Zijn neef en een vriend, die Fahim vergezelden naar diens schoonbroer, werden woensdag al vrijgesproken.
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio