Jongeren maken amok op minipitch

Print
Lier - Volgens het Vlaams Belang doen zich op en rond minipitch de Caje aan de Sionvest meermaals incidenten voor. Fractievoorzitter Jan Mortelmans vraagt extra politietoezicht.
BR>
"Vorige week deed zich opnieuw een incident voor aan dat minivoetbalterrein", vertelt Vlaams Belangvoorzitter Jan Van Gorp. "Jongeren die wilden voetballen, verdreven er met harde hand een groep kinderen. Ze gooiden daarbij ook met stenen. Er vielen gelukkig geen gewonden. Naar verluidt willen de allochtone kinderen enkel onder elkaar voetballen."

"Het Vlaams Belang waarschuwde al eerder voor mogelijke overlast en onze fractie was niet gelukkig met de inplanting van dat minivoetbalterrein. Naast het feit dat het terrein vroeg of laat moet verdwijnen voor de bouw van woningen, is er nagenoeg geen enkele sociale controle", aldus Jan Van Gorp.

Jan Mortelmans vraagt via een brief aan burgemeester Marleen Vanderpoorten (VLD) dit probleem zo spoedig mogelijk te bespreken met de geëigende kanalen. Hij wenst ook verhoogd politietoezicht tijdens woensdagnamiddagen, weekends en schoolvakanties.

Burgemeester Vanderpoorten geeft toe dat er kleine problemen zijn geweest en dat de sociale controle inderdaad beperkt is. "Maar het Vlaams Belang overdrijft. Toch willen we voorkomen dat de situatie escaleert en daarom zal er meer toezicht komen."

CVR

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio