Nieuw magazijn kost drie miljoen euro

Print
Rumst - Het gemeentebestuur gaat haar magazijn en werkplaats aan de Korte Veerstraat in Terhagen (Rumst) vernieuwen. Het ambitieus plan van nieuwe werkplaatsen en opslagplaatsen voor de technische diensten zal volgens de raming in totaal bijna drie miljoen euro kosten.
BR>
Na grootse uitbreidings- en vernieuwingswerken aan het gemeentehuis wil het gemeentebestuur nu ook het technisch personeel een nieuwe werkruimte geven. Momenteel gebruiken ze de gebouwen van een oude steenbakkerij aan de Korte Veerstraat in Terhagen.

"We plannen een volledige nieuwbouw die tegemoetkomt aan de huidige noden", zegt schepen van Openbare Werken Geert Van der Auwera (CD&V). "Bereikbaarheid en voldoende werkruimte zijn enkele uitgangspunten waar studiedienst Hevec veel aandacht aan zal schenken."

De schepen noemt het gebouw klantvriendelijk voor de burger en praktisch voor de arbeiders. "Een loods voor de voertuigen en machines van de technische dienst wordt omringd door een reeks toegangspoorten aan de ene zijde en ateliers aan de andere zijde."

Het dossier werd reeds eerder gestemd, maar op de prijsofferte kwam toen weinig reactie. Reden voor het bestuur om een aangepast voorstel te lanceren. "In dit geval hebben we ruwbouw en technieken in één dossier gestopt", zegt schepen Van der Auwera. "Omdat het nu echt wel een zwaar dossier is, rekenen we op veel interesse van aannemers."

Het dossier krijgt de steun van de voltallige gemeenteraad. De oppositie had voorgerekend dat het dossier, inclusief de buiteninfrastructuur, in totaal drie miljoen euro zal kosten. Ze hoopt dan ook later geen extra kosten te zien.

JW
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio