Cocktail promoot Casa Blanca

Print
Hemiksem - Wie in café De Witte in Hemiksem een onvervalste Casa Blanca-cocktail bestelt, kan al even wegdromen naar het gratis zomerfestival in augustus. Hiermee heeft de versterkte ploeg de promotiemachine in gang gezet. Ze kan al uitpakken met namen als Bart Peeters en Gunter Lamoot.
BR>
Vorig jaar kwamen ondanks het barslechte weer niet minder dan 7.500 mensen naar de derde editie van het gratis vierdaagse Casa Blanca-festival aan de Sint-Bernardusabdij in Hemiksem afgezakt. Velen uitten hun spijt dat de vier initiatiefnemers sterk overwogen om er mee te stoppen.
Het Casa Blanca-team is intussen uitgebouwd tot niet minder dan vijftien leden, zodat de financiële risico's en werkdruk beter kunnen worden verdeeld. De programmatie voor komende zomer ligt al grotendeels vast, volgens het gekende concept: gratis toegang en dranken tegen 1 euro.

"Van 1 tot 4 augustus kan je alweer genieten van een leuke mix voor jong en oud. Zo valt bij de openingsavond meteen de naam van Gunter Lamoot op, maar ook Bart Peeters & Daan zullen deze zomer in Hemiksem van de partij zijn. Dit is alleen mogelijk dankzij een aantal trouwe sponsors. Die zijn trouwens nog altijd welkom", zegt Koen Scholiers.

Nieuw is ook de samenwerking met Ivebic, de intergemeentelijke vereniging voor bibliotheek en cultuur, op de slotavond. "Hierdoor is er budgettair meer ruimte voor randanimatie, workshops, salsa-initiatie en dergelijke. Zo kunnen we met trots aankondigen dat ook The Internationals op de afsluitende Tropical & Cocktail-avond aanwezig zullen zijn", aldus Koen Scholiers.

Het Casa Blanca-team hoopt verder nog op meer steun van de gemeente, want dat was vorig jaar mee een van de redenen om het voor bekeken te houden. "Het ondersteunen van verenigingen en organisaties kwam in de verkiezingscampagne meermaals aan bod. Begin deze maand hebben we alvast een afspraak met de schepen van Cultuur", zegt Jenne Meyvis. De cocktail met een exotisch felgroen kleurtje zal intussen de rest wel doen.

Bart ROGGEMAN
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio